[Nagiosplug-devel] Writing a new plugin, having a strange bug.

Thomas Guyot-Sionnest dermoth at aei.ca
Fri Sep 19 02:30:50 UTC 2008


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 18/09/08 05:21 PM, Jason Reynolds wrote:
> Hello all,
> 
>      I'm relatively new to the nagios plugin development scene.  I've
> been working on a health-check type plugin for
> some custom apps, mostly regarding the opensims project
> (www.opensims.org <http://www.opensims.org>).  The problem that I am
> having is very
> simply that when my plugin's return code is 1, 2, or 3, Nagios still
> shows the service as "OK".  I have verified the plugin's
> return code by executing it myself, then using echo $? from the command
> line, showing the return code. 

This is the first time I ever hear about such bug. It would definitely
help if you can show us some code that cause it.

If it's written in Perl, is it being executed trough the ePN? There's
some specific things that you can't do under it
(http://nagiosplug.sourceforge.net/developer-guidelines.html#PERLPLUGIN);
if that's the case you should first try without ePN by specifying the
perl executable in the command line (ex:
command_line /usr/bin/perl $USER!$/check_stuff blah blah blah).

- --
Thomas
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.6 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org

iD8DBQFI0w7Z6dZ+Kt5BchYRAqYcAKDuuQvjQDWwwiUqselZBpTCVGsWxQCg7eku
ovj6hEz4LEzyMIpJmpzEkqQ=
=fHNb
-----END PGP SIGNATURE-----




More information about the Nagiosplugin-devel mailing list