[Nagios-users] Nagios-users Digest, Vol 55, Issue 21

Hrishikesh Barua talonx at gmail.com
Thu Dec 30 03:26:57 UTC 2010


Hi Chris,

Some tinkering led me to the same thing - and it got resolved after I
1. Installed the openssl-devel package, and
2. Ran ./configure with the --with-openssl=<open ssl lib dir> option and
built it again.

Thanks!

Regards
Hrish


> Date: Mon, 27 Dec 2010 09:55:13 -0500
> From: Chris Beattie <cbeattie at geninfo.com>
> Subject: Re: [Nagios-users] check_smtp doesn't support TLS?
> To: Nagios Users List <nagios-users at lists.sourceforge.net>
> Message-ID: <4D18A8D1.9090808 at geninfo.com>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"; format="flowed"
>
> talonx at gmail.com wrote:
> > I'm trying to setup the check_smtp plugin for a remote mail server. I
> > downloaded the latest version of nagios-plugins, built and installed
> > it. This is what I get when I invoke check_smtp from the command line
> > (actual data removed) -
> >
> > received 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first
> >
> > I'm including the -S flag for it to use TLS. I couldn't see any other
> > options that might be relevant. Any pointers?
> I had something similar happen to me with SSL once.  I compiled and
> installed the plugins, but I could not get SSL to work for the
> check_http command.  I had installed the openssl package, but I had
> forgotten to install the openssl-devel package before I compiled the
> plugins.
>
> When you ./configure the plugins, does it say "--with-gnutls: no" at the
> end?  You may have to install the gnutls-devel package first.
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.nagios.com/pipermail/nagios-users/attachments/20101230/a51c101f/attachment.html>


More information about the Nagios-users mailing list